Ambassadeurs gezocht voor uitbreiding glasvezel buitengebied Doetinchem

DOETINCHEM – Zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord heeft Marktpartij CIF (Glasvezel Buitenaf) plannen om glasvezel aan te leggen in het buitengebied van de gemeente Doetinchem. Het ‘vraagbundelingtraject’ voor de inschrijving van glasvezel is 1 november gestart.

Veel inwoners in de gemeente Doetinchem hebben al tot groot genoegen aansluiting gekregen op het glasvezelnetwerk. Het buitengebied is nog wat achtergebleven bij die aansluiting. De intentie is om aspirant ambassadeurs via de gemeente Doetinchem te instrueren om zich in te gaan zetten om minimaal 50 procent deelname aan glasvezel in het buitengebied van Doetinchem te realiseren. De deelname van minimaal 50 procent van de bewoners is de noodzakelijke ondergrens  om glasvezel in het buitengebied te kunnen aanleggen. Daarom juist is er behoefte aan lokale ambassadeurs. Zij kunnen vertellen wat het nut en de noodzaak is van de komst van glasvezel, beantwoorden vragen van dorpsgenoten, helpen met inschrijven en benaderen buurtbewoners actief.

Dus als u het leuk lijkt om als ambassadeur te helpen om de benodigde deelname mogelijk te maken meldt u direct aan via e-mail: communicatie@doetinchem.nl. En kent u mensen die in het buitengebied wonen en mogelijk interesse hebben? Informeer ze dan even. Er is reeds een avond geweest in het stadhuis voor de aspirant ambassadeurs. Ambassadeurs werken vrijwillig. Vindt u of iemand in uw netwerk het ook belangrijk dat glasvezel in het buitengebied van uw gemeente komt? En ziet u een rol als ambassadeur wel zitten? Sluit u gerust aan bij het project om te helpen bij uitbreiding van het glasvezelnetwerk. Binnenkort volgt nog zo’n avond voor alle ambassadeurs vanuit Doetinchem/Montferland/Oude Ijsselstreek. Het CIF zal een toelichting voor u geven op het verloop van het proces en zal ruimte bieden voor de beantwoording van de vragen. De bijeenkomst zal ongeveer een uur duren.

Wethouder Ingrid Lambregts maakt zich mede sterk voor glasvezel in het buitengebied. Uit haar voorlopige inventarisatie blijkt dat er tot nog toe 16 mensen hebben aangemeld als ambassadeur. Met name ook mensen uit het buitengebied van Wehl en Langerak worden gevraagd om dit project te ondersteunen. Uit dit gebied is de belangstelling nog wat onderbezet. Na inventarisatie zal men een vervolgdatum voor verdere toelichting vastzetten.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.