Bericht gemeente Doetinchem over aanpassingen Nieuw Wehlseweg

Aanpassingen wegen buitengebied

Sinds oktober 2016 heeft de Nieuw Wehlseweg een nieuwe inrichting. Deze is zoveel mogelijk aangepast volgens overleg met de Dorpsraad Wehl en is gebaseerd op een advies van Veilig Verkeer Nederland. De maatregelen zijn bedoeld om een fietsveilige verbinding tussen Wehl en Nieuw Wehl te creëren. Hieronder leggen we uit wat er wel en niet kon worden gerealiseerd.

Maatregelen Nieuw Wehlseweg

Op de Nieuw Wehlseweg zijn rode fietssuggestiestroken aangebracht met een breedte van 1,25 meter. De volledige weg is 5 meter breed. Veilig Verkeer Nederland had geadviseerd fietssuggestiestroken te maken van 1,5 meter breed. Dit bleek uiteindelijk helaas niet mogelijk omdat de weg niet verbreed kan worden. Er liggen direct naast de weg kabels en leidingen in de grond waarover geen afvalt mag worden gestort. Alsnog fietssuggestiestroken van 1,5 meter aanleggen zou tot gevolg hebben dat de rijbaan voor motorvoertuigen te smal wordt, wat weer gevaarlijke situaties kan opleveren. Wel liggen er grasbetonstenen aan beide zijden van de weg.

 

Er is meer verlichting aangebracht langs de Nieuw Wehlseweg. Waar eerder om de 100 meter een lantaarnpaal stond, staan nu om de 40 meter lantaarnpalen. Dit bevordert het zicht voor zowel fietser als automobilist. In het voorjaar worden de lantaarnpalen voorzien van LED-verlichting.

Tussen de Kerkhofweg en huisnummer 12 is een verkeersremmende maatregel aangebracht in de vorm van een drempel.

Doesburgseweg en Didamseweg

Ook de Doesburgseweg en de Didamseweg worden voorzien van een nieuwe weginrichting. De Doesburgseweg krijgt tussen de Kerkhofweg/Kleindorpseweg en de rotonde met de Broekhuizerstraat dezelfde inrichting als de Nieuw Wehlseweg.

De Didamseweg tussen de Broekhuizerstraat en het begin van de bebouwde kom is 5,5 meter. breed. Daardoor kunnen daar de fietssuggestiestroken waarschijnlijk iets breder worden.

De werkzaamheden aan de Doesburgseweg en de Didamseweg worden in mei/juni 2017 uitgevoerd en nemen naar verwachting enkele dagen in beslag. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.