Centrumplan Wehl

“Stoelendans in centrum van Wehl kan beginnen”

Al jaren is er sprake van een aantal leegstaande panden in het centrum van Wehl. Er is geen echt dorpshart en de inwoners gaan voor inkopen het internet op of gaan naar naburige dorpen of de stad Doetinchem.

Dorpsplan Wehl en Nieuw-Wehl

“De grote spreiding van winkels, de beruchte pepernotenstructuur, zorgt ervoor dat Wehl eigenlijk geen dorpshart kent. In 2009 is een centrumplan opgesteld, maar tot op heden niet uitgevoerd. De ambitie: –Het verplaatsen van winkels naar het dorpshart en het realiseren van een aantrekkelijk terras-” wordt o.a. in het dorpsplan van 2015 benoemd om de leefbaarheid van Wehl te behouden en te vergroten.

Er is al vaker geprobeerd om een plan op te stellen (2000 en 2009) om een echt centrum in Wehl te realiseren, maar dit strandde telkens.  Nu is er een onafhankelijke adviseur benoemd die gesprekken met de gemeente, Dorpsraad Wehl, WOV en natuurlijk betrokkenen zelf heeft gehad om een inventarisatie te maken van de (on)mogelijkheden. Dit heeft er toe geleid dat veel eigenaren bereid zijn om te verkopen. Op die manier kun je een beweging in gang zetten die kan leiden tot de realisatie van het centrumplan voor Wehl.

Op zaterdag 4 februari stond er een artikel in de Gelderlander. (Zie link) Stoelendans centrum Wehl begint

 

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.