Start Zwerfafvalbrigade Wehl en Nieuw Wehl

Op vraag van de stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en in samenwerking met de BUHA en de Dorpsraad Wehl/Nieuw Wehl heeft onlangs een bijeenkomst plaats gevonden waarin de SLG uitleg heeft gegeven over een zwerfafvalbrigade. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de Dorpsraad, werd door een groot aantal inwoners bezocht.

Derk Huizinga van de SLG sprak over een opkomst die hij nog niet eerder, bij bijeenkomsten in andere plaatsen had mee gemaakt. Het is een prettige bijeenkomst geweest, waarin de SLG uitleg heeft gegeven over de bedoeling van de zwerfafvalbrigade. Kenmerkend is de vrijwilligheid om, als inwoners van Wehl en Nieuw Wehl, de dorpskernen en de omgeving van de dorpen afvalvrij te houden. Velen maken geregeld een wandeling of fietstocht en zien het afval, achtergelaten door automobilisten, fietsers of wandelaars, liggen. De bedoeling van de zwerfafvalbrigade is om deze rommel op te ruimen, zodat we verzekerd zijn van een nette omgeving zowel in als buiten onze dorpen. Hiervoor wordt werkgereedschap, in de vorm van hesje, grijper, afvalzak, beschikbaar gesteld. Inmiddels zijn er veel vrijwilligers die zich aangemeld hebben. Deze kunnen middels een Whats-App oproep vragen en afspreken om met een grote of kleine groep, afhankelijk van beschikbaarheid, tijd of zin, met elkaar op pad te gaan om zwerfafval op te ruimen. Na de voorlichtingsavond was het aantal meldingen 11 personen en deze is nu al tot ruim boven de 20 personen gegroeid en uiteraard mogen er zich nog meer melden. Dat kan individueel, maar misschien bent u, samen met anderen, regelmatig ook op pad en kan het wellicht leuk zijn om u, als groep, ook aan te melden. Het is vrijwilligerswerk, dus tot niets verplicht, maar deel uitmaken van een brigade die gezamenlijk verantwoordelijk is voor het opruimen van het zwerfafval in en rondom onze dorpen.

  • Op 14 december aanstaande is de officiële start
  • ZWERFAFVALBRIGADE WEHL / NIEUW WEHL
  • Startpunt: Reuring, Smaak en Vermaak om 15.00 uur. De wethouder zal aldaar de “aftrap” geven.

Van daaruit gaan we, na een kop koffie/thee, met elkaar op pad in de dorpen om het afval op te ruimen. Dit zal, gezien de tijd van het jaar en de snel invallende duisternis, duren tot deze invalt, waarna we ons weer begeven naar het beginpunt om samen nog even, onder het genot van een glaasje, na te praten. U bent van harte uitgenodigd.

Wilt u deelnemen aan deze brigade, dan kunt u zich aanmelden voor deelname via de Whats-app op nummer 06-51 69 2890 of via de mail, mocht u geen Whats-app hebben bij r.isselman@telfort.nl.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.