Thema-avond ontwikkelingen Wehl en Nieuw-Wehl dorpsraad goed bezocht

WEHL – De Dorpsraad Wehl heeft op woensdagavond 25 april een informatiemarkt georganiseerd in het Raadhuis te Wehl. Centraal staat de evaluatie van het dorpsplan. Begin 2015 is het Dorpsplan Wehl en Nieuw-Wehl vastgesteld, hierin staat dat de bewoners van Wehl en Nieuw-Wehl samen hun toekomst m.b.t. de leefbaarheid in Wehl en Nieuw-Wehl kunnen invullen. Stijn Steentjes was enthousiast. Hij was de kartrekker van de thema-avond. Hij kon daarbij terugvallen op de dorpsraadsleden en de vrijwilligers die deze avond rondom de diverse stands mogelijk maakten. Op elke hangtafel van een stand waren stiften, pennen en geeltjes aanwezig. Er is volgens het bestuur van de dorpsraad al veel gerealiseerd, maar er is nog genoeg te doen. Er zijn volop nieuwe ontwikkelingen die maken dat de dorpsraad op de nieuwe situatie wil inspelen. In aanwezigheid van diverse gemeenteraadsleden en demissionair wethouder Ingrid Lambregts werd het dorpsplan geëvalueerd. Er was een prachtige luchtfoto van de dorpskern van Wehl gemaakt. Deze was levensgroot op de vloer van het Raadhuis uitgestald. De aanwezigen konden als het ware door de straten heenlopen. Wethouder Lambregts deed kort een woordje en vervoegde zich later bij de diverse stands. Het resultaat  zal worden besproken op de komende vergaderingen van de dorpsraad en de verschillende  werkgroepen. Mocht je  interesse hebben aan te sluiten bij diverse werkgroepen maak het kenbaar aan de dorpsraad.

Er was die avond op 25 april al vroeg op de avond grote belangstelling voor de diverse stands met de actuele thema’s. De bezoekers konden hun mening ventileren en de affiches bij de diverse stands voorzien van commentaar en frisse suggesties. Thema’s waren:

 • Duurzaamheid;
 • Evenementen, Sport & Recreatie en publieke Voorzieningen;
 • Dorpsidentiteit en Cultuurhistorie;
 • Wonen;
 • Winkelen, Bereikbaarheid en Parkeren;
 • Werken en Ondernemen;
 • Sociale Veiligheid en Naoberschap en tot slot
 • Openbaar Groen

De aanwezige deskundigen en contactpersonen van onder andere de dorpsraad Wehl en ervaringsdeskundigen konden u bij de diverse stands informeren en uw vragen beantwoorden. Ook was er een stand waar kon worden aangegeven waar volgens de bezoekers nog te weinig aandacht aan wordt geschonken in het Dorpsplan.  Op deze gratis toegankelijke avond kregen duidelijk ook ontwikkelingen van het nieuwe dorpshart in Wehl een plek.
De avond kende een doorlopend karakter, waarbij men van de ene naar de andere stand doorliep. De uitgenodigde ervaringsdeskundigen of vrijwilligers in het specifieke onderwerp konden de bezoekers hun visie geven over de verschillende thema’s. De dorpen Wehl en Nieuw-Wehl zijn blijvend in ontwikkeling. Dat hebben de vele bezoekers kunnen meemaken op de informatiemarkt aan het Raadhuis in Wehl. Ook kon men genieten van een koffie, thee of een drankje. Er is in Wehl en Nieuw-Wehl ondertussen al wel veel bereikt.

Enkele voorbeelden:

 • de bibliotheekfunctie behouden gebleven;
 • de silo is gerestaureerd en in gebruik genomen;
 • een fietsveilige verbinding tussen Wehl en Nieuw-Wehl;
 • prachtige fiets- en wandelroutes;
 • gratis bomen voor iedere Wehlenaar;
 • er wordt hard gewerkt aan een nieuw dorpshart;
 • er wordt bezien of er animo is voor een soort zorg coöperatie

Het bestuur van de dorpsraad Wehl was blij met het verse commentaar en de nieuwe input van de aanwezigen. Dankbaar zullen zij de diverse suggesties evalueren. Voorzitter Martin Kaal van de dorpsraad Wehl was bijzonder content met het enthousiasme van de vele vrijwilligers, bezoekers en het ter beschikking gestelde materiaal.

Bijgevoegd zijn de opbrengsten van de informatiemarkt. Natuurlijk is het nog mogelijk om aanvullingen en opmerkingen toe te voegen.

Downloaden (DOCX, 19KB)

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.