Informatieavond Zwerfafvalbrigade Wehl en Nieuw Wehl

Vorig jaar heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het initiatief genomen om een nieuw verbindend project te starten voor het opruimen van zwerfafval: ‘Samen Zwerfafvalbrigades oprichten’. Sindsdien hebben ze met succes ruim 25 Zwerfafvalbrigades opgezet, waaronder drie in Doetinchem en één in Gaanderen.

Het blijkt dat mensen het leuk vinden om met buurtgenoten aan de slag te gaan om zwerfafval aan te pakken. Het is namelijk nog gezellig ook en het hoeft niet veel tijd te kosten. Samen is het leuker en bereik je meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving!

Buha bv die in opdracht van de gemeente Doetinchem de openbare ruimte beheert, is enthousiast over de resultaten en ondersteunt initiatieven in andere plaatsen. Daarom organiseert SLG in samenwerking met de Dorpsraad Wehl een informatieavond:

  • informatieavond opzetten Zwerfafvalbrigade Wehl en Nieuw Wehl
  • maandag 5 november a.s. om 19.30 uur in het Raadhuis,
  • Raadhuisplein 1 in Wehl.

Daar licht de organisatie het nieuwe project toe en wordt er geïnventariseerd of er mensen zijn die samen de handen uit de mouwen willen steken. Hierbij nodigen we je daarvoor van harte uit!

Extra informatie staat op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

We hopen op een grote opkomst met vele geïnteresseerden die gaan helpen om de gemeente volledig zwerfafval vrij te krijgen.

Hieronder staat de nieuwsbrief voor vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigades.

Downloaden (PDF, Onbekend)

Alvast bedankt en hopelijk tot 5 november.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.