Naar een écht Wehls dorpshart

In het voorjaar van 2015 heeft de Dorpsraad van Wehl het dorpsplan ‘Samen maken we de toekomst’ opgesteld. Een belangrijke conclusie van dit dorpsplan was dat Wehl, door de grote spreiding van winkels, eigenlijk geen echt dorpshart kent. Daarnaast is er een groeiende leegstand in het winkelbestand. De diversiteit van winkels neemt af. Deze situatie baart veel burgers en ondernemers in Wehl grote zorgen. Tijd voor actie, niets doen is geen optie.

Goed gesprek

Wat het probleem is, is dus wel bekend, maar hoe krijg je nu een écht Wehls dorpshart? Door bijvoorbeeld winkels van buiten het dorpshart te verplaatsen naar het dorpshart. Maar ook dat is niet zo eenvoudig, anders was het al gebeurd. De Dorpsraad heeft hierover samen met de Wehlse Ondernemersvereniging meerdere gesprekken gevoerd. Conclusie was dat de eerste stap een goed gesprek moet zijn met de ondernemers, vastgoedeigenaren en andere partijen die een (mogelijk) belang hebben bij een écht Wehls dorpshart. Welke ideeën hebben ze, wat hebben ze daarvoor nodig, wat kunnen of willen ze er zelf aan doen? Deze partijen bepalen voor een belangrijk deel of er een écht Wehls dorpshart gaat ontstaan. Het doel is dat er een proces van ‘Stedelijke herverkaveling’ op gang komt die voor alle partijen aantrekkelijk is.

Onafhankelijk

Deze gesprekken gaan augustus/september gevoerd worden door een onafhankelijke procesmanager, de heer Walter Leemreize. Hij heeft veel ervaring met het voeren van dergelijke gesprekken. Hij werkt voor het adviesbureau NCOD in Amersfoort en woont in Lichtenvoorde.

Resultaat

Voor het einde van dit jaar wordt er op basis van de gevoerde gesprekken, een zo reëel mogelijk advies opgeleverd aan de Dorpsraad, de Wehlse Ondernemersvereniging en de gemeente Doetinchem. Met de échte wil van alle partijen ligt er dan een uitvoerbaar plan voor een écht Wehls dorpshart!

Artikel Gelderlander.

Download hier het persbericht.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.