Officiële opening op 9 februari van bibliotheek

U wordt allen uitgenodigd!

De bibliotheek in Woonzorgcomplex Oldershove is op 12 januari geopend. Op donderdag 9 februari vindt de officiële feestelijke opening plaats tussen 10:00 en 12:00 uur.

De bibliotheek is erg blij met deze nieuwe locatie. U kunt er tijdens de openingsuren van Oldershove terecht om in te leveren, te lenen, tijdschriften en kranten te lezen en te internetten. Heeft u hulp nodig, of vragen dan kunt u terecht bij een medewerker of vrijwilliger die regelmatig aanwezig zal zijn. In Oldershove vindt u een collectie romans en tijdschriften voor volwassenen. Gereserveerde materialen uit andere vestigingen kunt u in Oldershove afhalen. De bibliotheek verzorgt ook regelmatig spreekuren. Bijvoorbeeld over digitaal reserveren van boeken, het uitlenen van e-books of het omgaan met tablets of de smartfone. Samen met de Gruitpoort gaan we bewoners van Oldershove voorlezen in het kader van het project “Lang leve de kunst!” U kunt zich nog bij ons opgeven voor dit project.

Boekstart Wehl

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie.

Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Daarom organiseert Bibliotheek West-Achterhoek iedere maand bijeenkomsten voor ouders met hun baby.
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een grotere woordenschat hebben. Kinderen die regelmatig worden voorgelezen beginnen met een voorsprong aan hun schoolcarrière.

Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt de band tussen ouder en kind. In de bijeenkomst wordt voorgelezen, gezongen en gespeeld.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders/grootouders of mensen die graag meer informatie willen over (voor)lezen met kleintjes. De bijeenkomsten zijn geschikt voor kindjes tot vier jaar maar een oudere broer of zus is natuurlijk ook welkom.

De bijeenkomst is van 11.00- 12.00 uur.

Deelname is gratis, inschrijven gewenst.

Boekstart Wehl aanmeldformulier

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.