Vruchtbare samenwerking Stichting ‘Wat een heerlijk Land’ en Dorpsraad Wehl

Door Benno Stevering

De dorpsraad Wehl en Stichting ‘Wat een Heerlijk Land’ (stichting WEHL) hebben elkaar gevonden. De dorpsraad Wehl staat  voor de leefbaarheid in de dorpen Wehl en Nieuw-Wehl. Met de unieke evenementen die de Stichting ‘Wat een heerlijk land’ jaarlijks organiseert is de gedachte geopperd om mee te denken bij de totstandkoming en instandhouding van deze evenementen. Stichting ‘Wat een Heerlijk Land’ staat voor het bevorderen van de leefbaarheid en verbondenheid tussen de mensen van de gemeenschap in de genoemde dorpen. Het bestuur van de dorpsraad Wehl en voorzitter Eugene Alofs van de Stichting Wehl wat een heerlijk land’ hebben in december aan tafel gezeten. Hier werd nog eens krachtig onderstreept dat deze krachten elkaar nodig hebben voor het organiseren en begeleiden van Wehlse en Nieuw Wehlse evenementen.

Diezelfde avond had de dorpsraad Wehl  een afstemmingsoverleg met Peter van Heek, coördinator van de DKK, van de vereniging Dorpshuizen en kleine kernen. Deze kwam vervolgens met extra mogelijkheden voor een financiële ondersteuning bij activiteiten die de leefbaarheid in kleine kernen versterken.  Al snel na de vergadering kon de dorpsraad Alofs berichten dat er mogelijk meer subsidiemogelijkheden waren via deze laagdrempelige regeling via het  DKK dan vooraf gedacht werd. Een en ander zal verder gestalte krijgen gedurende het jaar.  Alle evenementen gaan en staan bij de weersomstandigheden. Slecht weer kan een financieel debacle opleveren. Een gezonde financiële buffer is dan essentieel. De nieuw opgezette evenementencommissie is ontstaan in 2016 na het organiseren van de herdenking 200 jaar Wehl bij Nederland door de oudheidkundige vereniging Wehl. Samen werd een laagdrempelig feest georganiseerd met voor iedere inwoner wat wils. De herdenking werd een groot succes. Veel van de inwoners die de feestelijkheden hebben bijgewoond drongen aan op een voortzetting van de evenementen. Dit werd opgepakt door de Stichting WEHL. Het eerste dorpsfeest Wehl werd op grootse wijze gevierd. Het werd een fantastisch evenement in het lange pinksterweekend begin juni. U herinnert het zich vast nog wel. Jaarlijks wil de Stichting ‘Wat een Heerlijk Land’in het weekend van de eerste zondag van juni meerdere evenementen organiseren in en rondom een grote feesttent. Wilt u in uw agenda noteren, het spectaculaire dorpsfeest  ‘Veur elk wah Waels”, op de data vrijdag 8 juni, zaterdag 9 juni en zondag 10 juni 2018. Mocht u uw wensen als bewoner laten horen kunt u dat doen via de websites van beide instanties.