WEHL – Ontdek de Wehlse Broeklanden wandelend

Er zijn meerdere manieren om de Wehlse Broeklanden te ontdekken. Wandelend is er één van. Er zijn inmiddels enkele wandelpaden aangelegd en de komende tijd wordt het aantal wandelpaden flink uitgebreid. U kunt nu al vanuit De Huet, Wehl en Dichteren via een heerlijke route naar de Mussenhorst middenin de Wehlse Broeklanden lopen. Tijdens de wandelroutes ervaart u het zo kenmerkende afwisselende landschap van de Wehlse Broeklanden. De wandelroutes zijn op een kaart aangegeven en in het veld met paaltjes gemarkeerd. Ook is er een wandelkaart van het gebied.

Downloaden (PDF, Onbekend)

Deze is verkrijgbaar bij zorgcentrum Oldershove in Wehl, wijkcentrum de Zuwe op de Huet en in het stadhuis. Houd u er wel rekening mee dat de paden onverhard en soms smal zijn. Ze voeren langs akkerranden en sloten. Ook kunnen sommige delen van het gebied drassig zijn. Draag daarom stevig schoeisel.

Regels
Er zijn enkele regels in de Wehlse Broeklanden om de natuur in stand te houden, de rust van de dieren niet te verstoren en de bewoners van dit gebied hun privacy te gunnen.

  • Honden aan de lijn. De wandelpaden lopen deels over particulier terrein en langs weilanden. Hondenuitwerpselen zijn zeer schadelijk voor koeien en de bewoners houden hun erf graag schoon.
  • Blijf op de paden.
  • Vissen is niet toegestaan.
  • Houd het gebied netjes. Laat geen afval achter.
  • Het betreden van de Wehlse Broeklanden is op eigen risico.

[responsivevoice_button voice=”Dutch Female”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.